Következő esemény:
Barum Rallye Zlín
 
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 
 
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Látogatóink örömére honlapunk megújult, de a galéria és a videótár jelenleg még feltöltés alatt áll

 

Soron következő eseményeink:

-

 

Scorpion games

Pályafutás

1999-2000LADA 1500 cm3Széria egyben az

Médiamegjelenések

Csapatunk elismertségét jelzi, hogy évről évre megjelennek cikkek és leírások rólunk. Az alábbiakban évekre bontva megtekintheti a kivágott és digitalizált cikkeket.

http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/42730601_bemut.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/95716802_palya.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/74961103_tamogat.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/72592004_media.jpg
/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=13 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=18 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=14 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=15
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
Liepaja Rally beszámoló

Liepaja Rally beszámoló

Fantasztikus hétvége volt!

 

Az idei Európa-bajnoki szezonban a harmadik helyen áll a tabellán az Érdi Rallye Team párosa, az ERC2-sorozatban. Mivel a mögöttük állók közül előbbre léphet néhány páros, ezért a csapat úgy döntött, elindulnak még egy futamon, hogy bebiztosítsák a harmadik helyüket a bajnokságban. A csapat választása a lettországi Liepaja Rallyra esett, mert nem szerették volna az év utolsó versenyére hagyni a döntést.

A 2014-es Európa-bajnok csapattal, és egy kis létszámú legénységgel érkezett az Érdi Rallye Team párosa Lettországba. A versenyautót biztosító Pro Racing egy kiválóan felkészített Mitsubishit hozott a párosnak erre a futamra. Mivel a helyi versenyzők nagyon otthon voltak ezeken a pályákon, így a magyarok a tisztes helytállást tűzték ki célul. Sokat elárul, hogy az abszolút rangsorban Európa-bajnoki címért hajtó Alexey Lukyanuk is ugyanabban a kategóriában nevezett, egy ugyanolyan autóval, mint az ifjabb Érdi Tibor-Papp György páros.

Csütörtökön egy egész napos pályabejárással vette kezdetét a felkészülés, amit péntek reggel a gépátvétel követett, majd aznap délután bonyolították le a szabadedzést, valamint a kvalifikációs szakaszt. Este Liepaja városközpontjában tartották a rajtceremóniát.

Szombaton reggel fél kilenckor rajtolt el a mezőny a mintegy 80 kilométerre fekvő Kuldiga nevű városban. Ezen a környéken 5 szakaszt teljesítettek a pilóták, majd visszatértek Liepajába, két városi szakaszra. Érdi Tibor és Papp György arcán egész nap mosolyt lehetett látni, hiszen az egész éves szenvedésnek ezúttal nyoma sem volt. A srácok kilométerről kilométerre gyorsultak, ráadásul sikerült legyőzniük a nem északi pilótákat, egyúttal versenyképesnek maradni a legnagyobb riválisokkal szemben. A korábbi futamokra tekintettel a magyar párosnak már kijárt ez a problémamentes versenyzés, amivel a nap végén kategóriájukban a nyolcadik, abszolútban pedig a 16. helyen álltak. 

Vasárnapra hat szakaszt jelöltek ki a rendezők, ezeket két körben kellett teljesíteni, 25 kilométerre a rali központjától. Szenzációs gyorsaságikon zajlott a küzdelem, akadt olyan szakasz is, amelynek a vége egy rallye-cross pályába torkollott, és ott cikázott látványosan a mezőny. Érdi Tibor és Papp György jól érezte magát az autóban, a nap végére kategóriájukban a hatodik, az abszolút értékelésben a tizenharmadik helyet szerezték meg. Ha figyelembe vesszük, hogy kizárólag helyi versenyzők végeztek előttük, joggal mondhatjuk, hogy sikeres hétvégét tudhat maga mögött az Érdi Rallye Team csapata.

A szenzációs pályákon megrendezett versenyen – elmondásuk szerint – a magyar fiúk rengeteget fejlődtek. A rendezés álomszerű volt, hiszen a legelszántabb nézők a tizenháromból tizenhárom szakaszt láthattak, és a viadal alatt egyetlen perc csúszás sem volt. Az idei sorozatban ez volt az a verseny, amelyben semmi kivetnivalót nem lehetett találni.

A FIA Európa-bajnoki sorozatának záró aktusára október 9-én, a ciprusi Limasszolban kerül sor: az ünnepélyes díjkiosztón természetesen részt vesz Érdi Tibor és Papp György is, hogy személyesen vehessék át az ERC2-es bajnokság harmadik helyéért járó serleget.