Következő esemény:
Barum Rallye Zlín
 
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 
 
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Látogatóink örömére honlapunk megújult, de a galéria és a videótár jelenleg még feltöltés alatt áll

 

Soron következő eseményeink:

-

 

Scorpion games

Pályafutás

1999-2000LADA 1500 cm3Széria egyben az

Médiamegjelenések

Csapatunk elismertségét jelzi, hogy évről évre megjelennek cikkek és leírások rólunk. Az alábbiakban évekre bontva megtekintheti a kivágott és digitalizált cikkeket.

http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/42730601_bemut.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/95716802_palya.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/74961103_tamogat.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/72592004_media.jpg
/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=13 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=18 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=14 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=15
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
Változások viharában

Változások viharában

Murván folytatják egy új navigátorral

 

A 2016-os szezonban is az ERC sorozatot választotta bajnokságként az Érdi Rallye Team. Az év elején ugyan eljátszottak a WRC szereplés gondolatával is, ám végül az ERC2-es kategóriába regisztrált a csapat, amely ebben az évben már a 7. szezonját kezdte meg a nemzetközi porondon. Erre az évre 5 aszfaltos Európa-bajnoki futamot tervezett be a csapat, de már az első verseny után borult a forgatókönyv, és improvizációra kényszerültek Érdiék.

 

Március második hétvégéjén a Kanári-szigetek adott otthont az Európa-bajnokság első futamának. Az egyébként kiváló időjárásáról híres sziget ezúttal a szeszélyes arcát mutatta meg a csapatoknak. Az érdes felületű pályák ugyan kiváló tapadást biztosítottak, viszont sokszor kellett 2000 méter felett, szó szerint a felhőkben autózni, ahol az oxigén hiánya már komolyan befolyásolta a teljesítményt. 

Ifj. Érdi Tibor és Patkó Gergely a shakedown után még bizakodva várta a rajtot, ám ezen a hétvégén szinte minden másképp alakult, mint ahogy azt eltervezték. Nem akarnak magyarázkodni az eredmény miatt, ám az kétségtelen, hogy előrébb várták magukat a mezőnyben, ezért csalódásként élték meg, hogy végül csak az ötödik helyen értek célba az ERC 2-es kategóriában. Tény ugyanakkor az is, hogy a felkészülés, az utazás és maga a verseny is emberfeletti teljesítményt igényelt a fiúktól, ezért a megszerzett 16 pontra még így is nagyon büszkék a csapattagok.

 

 

Az eredeti tervek szerint az Érdi Rallye Team következő versenye a Circuit of Ireland lett volna, amit egyébként tavaly ugyanez a páros már abszolvált egyszer, ám az utolsó pillanatban Érdiék visszaléptek a viadaltól. A verseny előkészítése már az utolsó fázisban tartott, amikor Patkó Gergely jelezte, hogy egyéb elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni a folytatást. Az ír verseny emiatt kikerült a csapat idei versenynaptárából, egyúttal Érdiéknek új navigátor után kellett nézniük.

Mivel 2016-ban összesen öt aszfaltos viadal szerepel az ERC-versenynaptárban, ezért csak egy murvás futammal lehet pótolni  a kiesett ír ralit. Azért esett az Acropolis Rally-ra a választás, mert egy tradicionális versenyről van szó, amelynek a központja - hosszú évek után - visszakerült Lamiaba, ahol a mezőny a régi világbajnokság pályáit használja majd május első hétvégéjén.

A navigátorülésbe sikerült egy nagyon tapasztalt navigátort beültetni: Görögországban Papp György foglalhatja el a pilóta melletti helyet a jobb egyben, aki a hazai autósportban már több évtizedes rutinnal rendelkezik, az utóbbi időben pedig rengeteg nemzetközi futamon is részt vett.

 

 

 

 

Az Érdi Rallye Team április közepére beiktat egy tesztet, hogy a kemény görög pályákra hangolja az autót, egyúttal lehetőséget biztosítson a két versenyzőnek az összecsiszolódásra.

 

Az Érdi Rallye Team együttműködő partnerei:

Poli Computer, Taxi 4, LISS, Travel 4 You, Cedrus, Agruniver Holding, Aloha, Blueinit, Fer-Vill, Sicam, HX, DWO, CrewPrint , Oxigas, Jobcenter, RVO