Következő esemény:
Barum Rallye Zlín
 
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 
 
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Látogatóink örömére honlapunk megújult, de a galéria és a videótár jelenleg még feltöltés alatt áll

 

Soron következő eseményeink:

-

 

Scorpion games

Pályafutás

1999-2000LADA 1500 cm3Széria egyben az

Médiamegjelenések

Csapatunk elismertségét jelzi, hogy évről évre megjelennek cikkek és leírások rólunk. Az alábbiakban évekre bontva megtekintheti a kivágott és digitalizált cikkeket.

http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/42730601_bemut.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/95716802_palya.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/74961103_tamogat.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/72592004_media.jpg
/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=13 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=18 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=14 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=15
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
Farsang helyett fieszta

Érdiék Mexikóban avatják fel az új Mitsubishit

 
Nem kerteltek az Érdi Rallye Team szezonnyitó sajtótájékoztatóján a csapat vezetői: a harmadik világbajnoki évadban dobogós helyezéseket, sőt, Németországban győzelmet várnak az Ifjabb Érdi Tibor-Táborszki Attila duótól. Ehhez az idén egy világszínvonalú technikát és egy ütőképes szervizcsapatot biztosítanak a versenyzőpáros számára. A világbajnoki tanulóévek után 2012-ben már az eredményt is fontosnak tartják, nem elégszenek meg csupán a vb-részvétellel.
 
Idősebb Érdi Tibor csapatvezető szerint az elmúlt két évadban teljesített hat futam kellően összekovácsolta a pilótát és a navigátorát, a továbblépéshez azonban mindenképpen szükség volt a technikai fejlődésre. Ehhez - tette hozzá - egy világhírű csapattal való együttműködés nyújthat garanciát. Bejelentette: az Érdi Rallye Team szerződést kötött az olasz Ralliart Italia csapattal, amely az elmúlt években többször is az aktuális N csoportos világbajnok számára biztosította az autót és a szervizhátteret.
Az együttműködés egyelőre erre az évre szól, így mindhárom betervezett futamra – Mexikóba, Németországba és Spanyolországba is – az olaszok hozzák a versenyautót és a szerelőket. A kontraktus értelmében Érdiék egy 2012-es fejlesztésű gyári Mitsubishi Lancer EVO X.-essel állhatnak rajthoz az általuk kiválasztott három helyszínen. Amint Ifjabb Érdi Tibor fogalmazott, a Ralliart Italia  és a magyar csapat célkitűzései közösek, mindkét fél futamgyőzelmekben gondolkodik.
 
A pilóta úgy érzi, tavaly már bennük volt egy kiugró eredmény elérésének lehetősége is, ám ebben elsősorban a technika akadályozta meg a magyar párost. Érdi Tibor hozzátette, az olaszokkal való együttműködést élesben kell kipróbálniuk, hiszen a csapat számára szezonnyitónak számító Mexikó rali előtt nincs lehetőség a tesztelésre, első alkalommal a tengerentúli verseny shakedown-ján lesz alkalmuk beülni a Mitsubishibe. A március 8.-11. között megrendezésre kerülő vb-futam az elmúlt évek egyik legnehezebb viadala lesz, az 1200 kilométeres össztávon belül 430 kilométer murvás gyorsasági szakaszt kell teljesíteni, közte egy 54 kilométeres csúcshosszúságú pályával.
 
A 21. versenyszezonját kezdő Táborszki Attila szerint Mexikóban kulcsszerep hárul majd a navigátorokra, ő például már neki is látott a felkészülésnek: a korábbi években készült belső kamerás felvételek alapján próbálja feltérképezni a mexikói pályák jellegét, minőségét. A navigátor biztos benne, hogy a csapat az idén felülmúlja majd az eddigi legjobb eredményét, amit a 2010-es brit ralin nyújtott teljesítményükkel értek el: akkor a magyar páros kapta a legjobb privát csapatnak járó trófeát.
Az évad másik két versenyével kapcsolatban Érdi Tibor kifejtette, a legjobban a német ralit várja, mivel a vezetési stílusához leginkább a németországi pályák karakterisztikája illik, tavaly a kategóriájuk második helyéről estek ki váltóhiba miatt, pedig már akkor is esélyük lett volna egy dobogós helyezés elérésére. Az idén az augusztusi futamon várja magától a legjobb eredményt: nem titkoltan szeretné megnyerni a német ralit.
Ami az évad utolsó viadalát, a spanyol ralit illeti, Érdiék egyelőre nem tudtak érdemben nyilatkozni az esélyekről, mivel ez egy kevert talajú futam lesz, márpedig Érdi Tibor hosszú évek óta nem versenyzett aszfalt-murva vegyes pályákon. A pilóta hozzátette, versenykilométerek tekintetében továbbra is elmaradnak majd a több futamon induló vetélytársaiktól, így tehetséggel, bátorsággal és koncentrációval kell majd kompenzálniuk ezt a hátrányukat.
 
A csapat - amely köszönetet mondott valamennyi támogatójának – a jelenlegi anyagi lehetőségeket tekintve nem tud benevezni a PWRC-sorozatba (Production World Rally Championship), ahhoz ugyanis legalább hat világbajnoki futamon kellene rajthoz állniuk. Az Érdi Rallye Team tervei között szerepel, hogy a versenyzőpárosa az idén is rajthoz áll egy hazai futamon (mint ismert, a legutóbbi Szilveszter Ralit megnyerték), ám erről még nem tudtak konkrétumokkal szolgálni. A csapat mindhárom vb-futamon – különösen a két európai viadalon – az elmúlt évekhez hasonlóan számít a magyar szurkolók buzdítására.