Következő esemény:
Barum Rallye Zlín
 
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 
 
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Látogatóink örömére honlapunk megújult, de a galéria és a videótár jelenleg még feltöltés alatt áll

 

Soron következő eseményeink:

-

 

Scorpion games

Pályafutás

1999-2000LADA 1500 cm3Széria egyben az

Médiamegjelenések

Csapatunk elismertségét jelzi, hogy évről évre megjelennek cikkek és leírások rólunk. Az alábbiakban évekre bontva megtekintheti a kivágott és digitalizált cikkeket.

http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/42730601_bemut.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/95716802_palya.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/74961103_tamogat.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/72592004_media.jpg
/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=13 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=18 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=14 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=15
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
A csúcson búcsúztatták az óévet

 Beszámoló a Szilveszter raliról

 
Egyből egy! Száz százalékos hazai mérleget produkált 2011-ben ifjabb Érdi Tibor és Táborszki Attila, miután az elmúlt évben egyetlen magyarországi viadalon, a Szilveszter ralin álltak rajthoz, amit hibátlan versenyzéssel sikerült megnyerniük. Az Érdi Rallye Team versenyzőpárosa egy Skoda Octavia WRC-vel utasította maga mögé a teljes mezőnyt, 43 másodperccel megelőzve a második Kazár-Percze és több mint egy perccel a harmadik Botka-Mihalik duót.
Érdiék a tavalyi három világbajnoki futam után mindenképpen szerettek volna versenykörülmények között is találkozni a magyar szurkolókkal, ám a veszprémi Mikulás ralira már nem találtak olyan bérelhető autót, amellyel eséllyel szállhattak volna harcba a győzelemért. Így esett a választásuk a Szilveszter ralira, illetve egy cseh csapat által üzemeltetett, 2009-ben épített Skoda Octavia WRC-re. Egy olyan megbízható autóról van szó, amely 2011-ben 34 különböző versenyen állt rajthoz, és mindegyiken célba ért. „Mind a szervizcsapattal, mind a kocsival maximálisan elégedettek lehetünk” – értékelte választást Érdi Tibor a viadal után. – „Egyetlen apró technikai malőr történt a két nap során, az is az én hibámból: a csütörtök esti gyorsaságin véletlenül lekapcsoltam a lámpasor középső fényszóróit, ám a plusz fények hiányában is sikerült megnyernünk a szakaszt.”
Ami az egyes pályákon elért eredményeket illeti, Érdiék csupán egyetlen szakaszon – a negyedik gyorsaságin – adták át az elsőséget az egyik vetélytársuknak, amikor is Botkáék a Mitsubishijükkel két másodperccel gyorsabbak voltak náluk. Más ellenfelüknek ezúttal egyszer sem sikerült eléjük kerülni, így a hétből hat gyorsaságin mindenkit megelőztek. Bár a mezőnyben szereplő autók közül kétségtelenül Érdiéké volt a legjobb, nem szabad elfelejteni, hogy ezúttal a Mitsubishik teljesítményét nem kellett korlátozniuk a vetélytársaknak, azaz az egyedüli WRC-nek 380-400 lóerős gépekkel kellett felvennie a versenyt.
„A győzelmen túl az is fontos volt számunkra, hogy látványos autózással szórakoztassuk a szép számú közönséget” – fogalmazott Érdi Tibor. – „A Octavia eleve egy olyan autó, amellyel nem igazán lehet az ideális íveken közlekedni, így sokszor akkor is keresztben kellett mennünk, amikor a lehető leggyorsabban akartuk teljesíteni a kanyarokat. Régen éreztem már vezetés közben ilyen magas adrenalin-szintet, az első gyorsasági után például szó szerint remegett kezem-lábam a versenyzés örömétől.”
Ami a 2012-es terveket illeti: az már biztos, hogy az Érdi-Táborszki duó az idén is három világbajnoki futamon – Mexikóban, Németországban és Spanyolországban – áll majd rajthoz, de az év végén ezúttal is szeretnének egyszer a hazai közönség előtt is versenyezni, azaz elindulnának Veszprémben a Mikulás ralin, vagy ismét a Szilveszter ralin.
A sikeres évbúcsúztatóval az Érdi Rallye Team egyúttal köszönetet is mond a rajongóknak a 2011-es buzdításért, a szponzoroknak az anyagi segítségért, valamint boldog új évet kíván 2012-re a csapat valamennyi szurkolójának és támogatójának.