Következő esemény:
Barum Rallye Zlín
 
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 • Érdi
 
 
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Látogatóink örömére honlapunk megújult, de a galéria és a videótár jelenleg még feltöltés alatt áll

 

Soron következő eseményeink:

-

 

Scorpion games

Pályafutás

1999-2000LADA 1500 cm3Széria egyben az

Médiamegjelenések

Csapatunk elismertségét jelzi, hogy évről évre megjelennek cikkek és leírások rólunk. Az alábbiakban évekre bontva megtekintheti a kivágott és digitalizált cikkeket.

http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/42730601_bemut.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/95716802_palya.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/74961103_tamogat.jpg http://www.erdirallye.hu/portal/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/72592004_media.jpg
/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=13 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=18 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=14 /portal/index.php?option=com_content&view=article&id=15
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
Gyors döntés, expressz indulás!

Gyors döntés, expressz indulás!

 

 

Ifj. Érdi Tibor – Patkó Gergely

Érdi Rallye Team

Mitsubishi EVO X

22. Veszprém Rally

A belga ERC futam első helyéért járó pezsgő még meg sem száradt a Mitsubishi szélvédőjén,  máris újabb feladatott kap az Evo X-es.

Az Ypres Rally után, a csapat felmérte a lehetőségeket és egyhangúan úgy döntött, irány a Ciprus Rally. A ponttáblázatot nézegetve, így van értelme a folytatásnak, hiszen ifj. Érdi Tibor – Patkó Gergely a nyert futamnak köszönhetően, előlépett a 4. helyre. Az autót a felkészítő csapat villám gyorsasággal építette át murvára, mivel tesztre szükség van!

Így a magyar közönség is láthat minket a hétvégén megrendezésre kerülő Veszprém Rally-n, mely futamot, tesztnek szánjuk a ciprusi megmérettetésre.

 
A valóra vált álom! Ifj. Érdi-Patkó - ERC Ypres Rally

A valóra vált álom! Ifj. Érdi-Patkó - ERC Ypres Rally

 

Ha őszinte akarok lenni , akkor már a tavalyi Akropolisz rallye-n sikerült megnyerni egy versenyt, csak akkor még nem adták oda érte a kupát :) Igen….az volt az Érdi Rallye team pályafutásának eddigi legnagyobb drámája, és ha már tavaly így alakult, akkor egy évet kellett várni a csapat eddigi legnagyobb sikerére, mert most kézzel fogható tény, hogy az Ifj. Érdi – Patkó páros 17- szakaszból 12, megnyerve rajt – cél győzelmet aratott, a szezon egyik legnehezebb versenyén, az 51. Kenotek Ypres rallyen Belgiumban!

 

 

Pénteken este, 20,5 mp-es vezetéssel tért tehát nyugovóra, a csapat. A fáradtságot nem érzékelte senki, hiszen mindenkit inspirált az eredmény, és maximális adrenalin volt az emberekben. Szombaton reggel az időjárási körülmények is stabilizálódtak, így nem nagyon okozott gondot, a gumiválasztás sem. A verseny karakterisztikája, változatos szakaszokat, és 5 szervizparkot adott ennek a napnak, melynek első körében a cseh vetélytárssal egy kisebb adok kapok alakult ki, aztán Tibi begyújtotta a rakétákat. A nap közepétől pedig már nem is nagyon volt mit kockáztatni, hiszen volt aki kockáztatott helyettünk…hiszen Stajf összeszedett egy defektet, mely majd 4 percre duzzasztotta az előnyünket. Ezúton szeretnénk gratulálni a bajnokság éllovasának  Stajf Vojtechnek, és köszönjük a Fair Play küzdelmet….jó volt! 

Este pár percel fél 12 után, Ypres város főterén, egy év elteltével, most elhoztuk a legnagyobb kupát mely arany színben pompázik, és ha őszinte akarok lenni, akkor azt sem felejtjük el, hogy a Belga Pyck aki mellesleg tavaly is az aktuális kategória bajnok volt, csak annyit mondott Tibinek, "nagyon gyorsan mentél" ráadásul az autója is ugyan attól a csapattól jött ahonnan a miénk.

Óriási élmény volt a dobogón állva a hallgatni a kint élő magyarok "ria ria Hungária" kiáltását, és itt már tudatosodott bennünk is, hogy újabb Magyar csillagok vannak a Rallye EB egén Érdi Tibi, és Patkó Gergő személyében.

Ifj Érdi Tibi:

Köszönöm szépen a kislányomnak azt, hogy élete első versenyét végigszurkolta 6 hónaposan a pálya szélén, és nagyon boldog voltam, hogy a pódiumon ott ülhetett velem az autó tetején, ezt az érzést kívánom mindenkinek, aki csak autó sportol. Köszönöm édesapámnak a kitartó munkát, A Heuvel motorsportnak az autó felkészítését, Bosch Petikéék talpraesettségét, és Patkó Gergőnek a precíz diktálást. És természetesen a régi új partnereinknek a támogatást. Külön jól esett Botka Dudu gratulációja az elsők között. 

Ezt az eredményt vártuk, hogy tudjuk merre is menjünk tovább, volt itt szó arról is, hogy visszakacsintunk a VB-re, de így, hogy most fel tudtunk jönni összetettben a 4. helyre, természetes, hogy marad az ERC. A Barum Rallye lett volna a következő, de a hugi esküvője pont arra a napra esik, így a Ciprusi vegyes talajú erőpróbát vettük célba, amely már szervezés alatt áll.

Patkó Gergely:

Nagyon vártam már ezt a versenyt, sokat hallottam és olvastam róla korábban, és most át is élhettem mindazt amit ez a belga verseny ad. Stajf-al nagyon élveztük a versenyzést, és igazán sajnáltuk amikor összeszedte a defektet a vége előtt nem sokkal.

A fáradságtól, még talán fel sem fogtam, hogy egy ilyen nehéz versenyt nem csak, hogy teljesítettünk, hanem kategóriánkban meg is nyertünk. Nézve az eredménylistát, a kategóriánkban induló, de az ERC-be nem nevező helyi versenyzők sem tudtak minket megelőzni a két napon.

Nem csak nekünk a versenyautóban, de az egész csapatnak, támogatóinknak is szüksége volt egy szép eredményre. Az eddigi két versenyünk alapján a negyedik helyről várjuk a folytatást Cipruson.

Köszönjük szépen mindenkinek akik valamilyen formában szurkoltak és biztattak minket.

Érdi Tibor – csapatvezető : Jó érzéssel tölt el az év első felében képesek voltunk megmutatni azt, amiért a partnerek bizalmat szavaznak nekünk. És hálával tartozom a családnak is, hogy ebben a munkában feltételek nélkül támogatják ezt a sportot.

 
A kategóriagyőzelem behúzva! Ifj. Érdi Tibor-Patkó Gergely

A kategóriagyőzelem behúzva! Ifj. Érdi Tibor-Patkó Gergely

 

 

 

Csak behúzták! Megvan! Az ERC 51. Kenotek Ypres Rally 2015 ERC2 kategóriájának győzteseit úgy hívják, hogy Ifj. Érdi Tibor – Patkó Gergely. Gratulálunk az Érdi Rallye Team győztes párosának!

További képek megtekintéséhez kattints ide >>

 
Ifj. Érdi Tibor-Patkó Gergely - ERC Ypres Rally, péntek

Ifj. Érdi Tibor-Patkó Gergely - ERC Ypres Rally, péntek

 

Az időjárás miatt vakartuk a fejünket hiszen be volt borulva, de mellette meleg is volt, pár csepp eső is esett, és innentől kezdve  azért nem volt olyan egyszerű a feladat, és ráadásnak még ott volt a 16:50-es kezdés úgy, hogy 7 gyorsasági szakaszt kell teljesíteni.

 

 

A kategóriánkban, csak egy ellenfelünk jött el erre a versenyre, a cseh Stajf Voljtech, de az összetettben ő vezeti a bajnokságot, így természetesen nagy harcra készültünk, és azt se felejtsük el, hogy a belga bajnokkal együtt, még egy tucat "N"- es autóval versenyző páros is van a mezőnyben, akik többnyire helyiek. 

Ezúttal nem gondolkodtunk túl sokat, hiszen már az első gyorsaságin közöltük a mezőnnyel, hogy bizony mi az aranyért jöttünk :). hiszen 9.1- el voltunk gyorsabbak.

Az első kör végére 13,7 mp- el vezettünk, és a nap végén sikerült egy 20.5 mp-es előnyt kiharcolni. Nagyon oda kell figyelnünk a második napon, hiszen egy rossz féktáv, és máris lőttek ennek az előnynek, de mindent megteszünk, hogy este végre valóra váljanak álmaink!

Apropó,  olyan kalandban is volt részünk, amilyenben pályafutásunk során  nem volt részünk. Az utolsó gyors végén kaptunk egy sárga színű papírt, miszerint doppingvizsgálatra kellett mennünk, ahonnét ma 0.30 órakor szabadultunk!

Videó - Kenotek Ypres Rally 2015 - ERC2 Highlights LEG1

Kenotek Ypres Rally 2015 - ERC2 Highlights LEG1

 
Az Ifj. Érdi-Patkó kettős a kategória élén - FIA ERC

Az Ifj. Érdi-Patkó kettős a kategória élén - FIA ERC

 

Az ERC Kenotek Ypres Rally első napját követően az  ERC 2 kategória élén az Ifj. Érdi Tibor – Patkó Gergő kettős áll – Mitsubishi EVO X. Érdiék előnye 20.5 másodperc a cseh Vojtěch Štajf előtt. Tibikéék hétből, hat gyorson bizonyultak gyorsabbnak a Subaru Impreza WRX STi-vel versenyző cseh vetélytárs előtt. Sok szerencsét nekik a mai versenynapra is!

 
Kenotek 51. Ypres Rallye ERC Belgium - Ifj. Érdi Tibor-Patkó Gergely

Kenotek 51. Ypres Rallye ERC Belgium - Ifj. Érdi Tibor-Patkó Gergely

 

Egy év elteltével, vissza tért az Érdi Rallye Team a tavalyi siker helyszínére Belgiumba, ahol,akkori legjobb eredményüket produkálták a Production Cup-ban, ahol akkor a harmadik helyen végeztek. A tegnapi kvalifikációs szakasz után, az élről várja a páros a folytatást, azaz az első napi 7 gyorsasági szakaszt.

 

 

Hétfő reggel érkezett a csapat első fele észak nyugat Belgiumba, Ypres városába , ahol az idei ERC szezon 5. futamát rendezik meg.

Hétfő  és kedden zord időjárás fogadta a csapatot, mely szerdára szikrázó napsütésre váltott. A pályabejárás zökkenőmentesen zajlott, majd szerda délutánra az autó is megérkezett a Holland csapattól.

Csütörtökön reggel a gépátvétel tartogatott némi meglepetést számunkra, de ezért külön köszönet Bosch Petinek, és Gittler Zolinak. 

Tibi és Gergő fülig érő szájjal pattant ki az autóból az első próba után, hiszen az autó szenzációsra sikerült, új fékkel megyünk és a futómű beállítások is kedvezőnek bizonyultak.

A szabad edzés este hat órakor vette kezdetét amit a kvalifikációs szakasz követett. Sikerült a kategória tásunkat a cseh Stajf Vojtechet magunk mögé utasítani, aki egyébként második az ERC bajnokságban.

A mai napon, 7 gyorsasági szakasszal kezdetét veszi a verseny, mely első gyorsaságija 16:50-kor rajtol el. Sokat gondolkodunk a gumikon, mert az időjárás, sajnos viccelődik egyfolytában, és ez most a legnagyobb kérdés.

Ha valaki az összetettet nézi biztosan felteszi a kérdést, hogy mit csinálunk a 24. helyen, de az az igazság, hogy nincs min csodálkozni, hiszen csak R5-ös és S2000- es autó végzett előttünk meg ugye két Porsche de az egy másik dimenzió. A 22. db király kategóriás autó, komoly mezőnyt hozott össze az Ypres Rallye-ra.

Videó - Kvalifikációs szakasz onboard videója 

Kvalifikációs szakasz onboard videója

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

Oldal 5 / 33